Over ons

Stichting Meriem Foundation wil de toegang tot de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden verbeteren. Wij vinden dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot goede gezondheidszorg. Vanuit onze stichting willen wij hieraan een bijdrage leveren. We onderzoeken de behoefte aan zorg in de landen en gebieden waar wij onze zorgprojecten willen opzetten.

Samen met de lokale zorgverleners en bevolking denken we na over de beste aanpak voor een concreet plan of project in hun regio. Hierdoor zijn het projecten op maat die aangepast zijn aan de behoefte van de lokale bewoners. Duurzaamheid is heel belangrijk bij onze projecten. De lokale zorgverleners en bevolking moeten na het opzetten van de projecten zelfstandig verder kunnen. We besteden ook veel aandacht aan voorlichting en educatie over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten, nierziekten en veel voorkomende vormen van kanker

Daarnaast focussen we ons op gezondheidsproblemen van vrouwen, zoals zorgproblemen en sterfte rondom de bevalling. Vooral in ontwikkelingsgebieden schiet de aandacht hiervoor enorm tekort. We richten ons verder op oudere patiƫnten die vaak te ver van de gezondheidsposten wonen. Voor hen willen wij zorgposten dicht bij huis opzetten. Voor waargebeurde verhalen van lokale bewoners kunt u terecht op deze website en de filmpjes bekijken.

Naast de projecten gericht op de praktische gezondheidszorg gaan we ons ook richten op wetenschappelijk onderzoek in diverse ontwikkelingslanden. Hiervoor gaan we samenwerkingsverbanden aan met verschillende academische en lokale ziekenhuizen. Zo leveren we een bijdrage aan de kennis in deze landen. Die komt de lokale gezondheidszorg en de bevolking ten goede.

ONZE PARTNERS

Meriem Foundation werkt samen met nationale en internationale instellingen om mensen wereldwijd te helpen. Hieronder vindt u een lijst van een aantal organisaties waarmee we samenwerken. Ook als particulier kunt ons helpen met het verbeteren van de gezondheid van de armste mensen in ontwikkelingslanden.

ArabicDutchEnglishFrench