Projecten

MEDISCHE CAMPAGNES

Vanuit Meriem Foundation organiseren wij regelmatig medische campagnes. We screenen mensen op veel voorkomende ziekten. Zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en suikerziekte. Ook mensen met uiteenlopende medische problemen kunnen een beroep doen op ons.

Verder zijn er projecten waarbij we chirurgische of tandheelkundige ingrepen verrichten. Een heel belangrijk project is het obstetrisch fistula project. Hier gaat het om een ernstige complicatie die optreedt na een zware bevalling. We kunnen de complicatie verhelpen met een operatie en zo het leven van de vrouwen sterk verbeteren. Ten slotte zijn er projecten gericht op kinderen. Dankzij uw hulp en die van onze vrijwilligers kunnen wij onze werkzaamheden uitvoeren!

INRICHTING ZIEKENHUIZEN

Naast de directe hulp die we bieden aan de mensen, houdt onze stichting zich ook bezig met het opknappen en inrichten van bestaande ziekenhuizen. Onze stichting schenkt in samenwerking met andere organisaties, medische en paramedische hulpmiddelen aan ziekenhuizen. Onze focus ligt vooral op ziekenhuizen die veel patiƫnten bereiken. Bijvoorbeeld door een gunstige ligging of door een divers aanbod aan zorg. We richten ziekenhuizen in en geven medewerkers en zorgverleners uitgebreid uitleg over de apparatuur, bijvoorbeeld alle informatie die nodig is om medische apparatuur, zoals scans te bedienen.

We hebben al diverse ziekenhuizen en gezondheidscentra opgeknapt en voorzien van medische hulpmiddelen en apparatuur. Ons werk gaat gewoon door en we hopen zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

WATERPROJECTEN

Voor het behouden en verbeteren van de gezondheid is schoon water een heel belangrijke voorwaarde. Daarom zetten wij ons in voor schoon drinkwater in onze projecten door waterputten te realiseren. Ook u kunt een waterput laten slaan!

NOODHULP

De wereld om ons heen verandert snel en er gebeuren verschrikkelijke dingen. Daarom steunt onze stichting mensen met noodhulp in tijden van rampen, crisis of oorlog. Zo hebben wij voedselpakketten uitgedeeld in vluchtelingenkampen en kledingpakketten in afgelegen gebieden tijdens de winterperiode. Daarnaast helpen we bij het opzetten van weeshuizen en richten we scholen opnieuw in.

ArabicDutchEnglishFrench